Időkorlát Lejárt!

A vásárlási időkorlát lejárt a következő vásárlásánál:

Hamarosan lejár az időkorlát

jegyek vásárlási időkorlátja 01:00 percen belül lejár.
Ezután a foglat helyeket más megvásárolhatja Ön elől.

BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

GRADUS AD PUBLICUM


Marczibányi Téri Művelődési Központ

2017. szeptember 22. 19:00

JANUÁR 30. SZOMBAT 19.00 GRADUS AD PUBLICUM „Romantitánok”

Bácsy-Schwartz Zoltán (hegedű) és Magyar Valentin (zongora) hangversenye

Szerkesztő és házigazda: Eckhardt Gábor

Műsor:

L. van Beethoven: D-dúr szonáta hegedűre és zongorára op. 12/1

H. Wieniawski: Legenda

F. Chopin: g-moll ballada

---

P. Sarasate: Cigánydalok

E. Ysaye: Ballada

Zsolt Nándor: Valse Caprice

S. Rachmaninov: e-moll moment musical op. 16/4

Bartók Béla: I. román tánc

Liszt Ferenc: I. Mefisztó keringő

Két ambiciózus, a zenében lehetetlent nem ismerő tizenéves fiatal, mindkettőjük a Zeneakadémia "Kivételes tehetségek" osztályának hallgatója az est főszereplői. Mi várható? Ördögi virtuozitás, romantikus hevület az előadók, oldott, családias hangulat a házigazda részéről. 

FEBRUÁR 28. VASÁRNAP 19.00
GRADUS AD PUBLICUM

„Húrtestvérek”

Nastasha és Alfredo van de Munt hegedű-zongora hangversenye
Szerkesztő és házigazda: Eckhardt Gábor 

Érdemes Magyarországot választani a zenei kiteljesedés helyszínéül? A kérdésre egy fiatal indonéz-belga testvérpár ad csattanós választ az est folyamán szóban, képben, zenében – ahogy már lenni szokott a Gradus ad Publicum sorozatban. Az üdítő élményt a házigazda, Eckhardt Gábor kedvelt, közvetlen stílusú kommentárjai fokozzák.

Műsor:

J. S. Bach: c-moll prelúdium és fúga (WK I.)

Ch. W. Gluck - F. Kreisler: Melódia  

L. van Beethoven: c-moll (Pathétique) szonáta op. 13

F. Kreisler: Polichinelle 

-

J. Brahms: h-moll rapszódia op. 79/1

A. Hacsaturján: Nocturne  

Bartók B.: Román népi táncok    

W. A. Mozart: G-dúr szonáta hegedűre és zongorára

VAN DE MUNT ALFREDO (2001) Jakartában, Indonéziában született. Röviddel ezután a család Belgiumba költözött és itt kezdett el 3,5 éves korában zongorázni, a Wavre városában működő Musique et Spectacle-ban, Isabelle Devlamminckx vezető tanár irányítása alatt. 3 év közös munka oredana Clini-nél magántanulóként folytatta tanulmányait. Több belgiumi országos versenyen vett részt, többek között a genti Concours Breughel-en, a Steinway and Sons Belgium-on (2010), ahol negyedik helyezést ért el, Concours EPTA Belgium-on (2012) és a Concours Cavatine-n (2012), ahol első helyezést kapott.
2012 szeptemberétől Alfredo a Tóth Aladár Zeneiskola tanulója, Eckhardt Gábor növendéke. 2013-ban részt vett a szlovéniai Piranban megrendezett Tartini versenyen, ahol arany fokozatot kapott. Ezt követte a holland Steinway and Sons International Piano concours 2014-ben, ahol első helyezést ért el, a döntőt az amszterdami Het Concertgebouw-ban rendezték meg. Alfredo rendszeres résztvevője az Ádám Jenő Zeneiskola szervezésében megrendezésre kerülő mesterkurzusnak, a balassagyarmati Zene Határok Nélkül tábornak, a szombathelyi Savaria Zenei Tábornak, a nagykanizsai Farkas Ferenc Zenei Tábornak, és a holland Stichting Piano, Keppel tábornak.

VAN DE MUNT NASTASHA (1999) Jakartában, Indonéziában született. Röviddel ezután a család Belgiumba költözött és itt kezdett el 4,5 éves korában hegedülni, a Wavre városában működő Musique et Spectacle-ban. Első tanára Rebecca Smith volt, majd 3 év után Dirk van de Moortel követett. Ezt követően Kerstin Hoelentől vett magánórákat, aki a hágai konzervatórium fiatal tehetségekkel foglalkozó tanára, nála kezdett el komolyabban foglalkozni a technikai és előadói készségek fejlesztésével. Majd Monique Desidenél folytatta a tanulást és a tanárnő által vezetett Les Jeunes Cordes zenekarral is rendszeresen koncertezett. Nastasha 2012 szeptemberétől  Ácsné Szily Éva tanárnő irányításával a budapesti Tóth Aladár Zeneiskola tanulója. A zeneiskola Ifjúsági Zenekarában is rendszeresen játszik.
Tanulmányai során a következő versenyeken vett részt szép eredményeket elérve: Tartini competition (2013)-Piran, Szlovénia, arany minősítés, Rados Dezső Hegedűverseny (2015) második helyezés, Young Virtuosos Competition (2015) Zágráb, harmadik helyezés és különdíj a kortárs darab előadásáért, Talents for Europe (2015), Dolny Kubin negyedik helyezés.
Nastasha rendszeresen vesz részt  Dénes László,Kállai Ernő, Petőfi Erika és Igor Coretti mesterkurzusain, a balassagyarmati Zene Határok Nélkül taborában, és idén nyáron a European Spirit of Youth Orchestra nyári táborral Szlovéniaban és Olaszoraszágban játszott.